Meggynapok 2018 Program

Községi felhívás

Feketicsiek!!

Egy tragédia végett fordulok segítségért a feketicsiekhez, úgy az idehaza lévőkhöz, mint az idegenben tartózkodókhoz, valamint minden jóhiszemű, segítőkész emberhez.

Április közepén özv. Vajda Erzsébet családi háza (József Attila ú. 1) leégett. A segítőkész szomszédok és a gyorsan helyszínre érkező tűzoltók csupán pár ingóságot tudtak kimenteni a házból. A kora tavasszal tatarozott ház teljesen kiégett, üszkös gerendák, füstös, vízzel áztatott vertfalak emlékeztetnek egykori alakjára, kinézetére. Szakértők egybehangzó véleménye szerint a falak oly mértékben sérültek, hogy azokat újra kell építeni, nem bírnák el a tetőszerkezet és a cserepek súlyát. Mint megannyiszor az elmúlt idők során összetudtunk fogni, a megroggyant térdű, segítségre szoruló embertársainknak segítettünk, ezúttal is kérek mindenkit, aki bármilyen összegű pénzadománnyal, illetve egyéb (bútor, épületanyag, önkéntes munka) felajánlásokkal óhajtaná segíteni a családot az kérem tegye meg.

A Vajda család a Vajdasági bankban nyitott számlaszáma: 355-0003200306763-62 amelyre a hazai, illetve a 6770704620006967 amelyre a külföldön dolgozó embertársaink fizethetik be a segítségre szánt összeget.

A család nevében is megköszönöm az önzetlen segítséget, adományt.

Helyi Közösség

PÁLYÁZAT a bácsfeketehegyi székhelyű polgári egyesületek, sportegyesületek és egyéb szervezetek programjai/projektjei vagy állandó tevékenységei résztámogatására a helyi hozzájárulásból a 2016. évben

Jelentkezési lap

Pályázati kiírás

Kultúregyesület hirei

 

A Kultúregyesület 2015-ös évéről beszélgettünk Kerekes Zoltánnal, a Kultúregyesület koordinátorával.

A támogatásokról 2015Hírek

ÜNNEPI MŰVELŐDÉSI MŰSORUNKRÓL KÉSZÜLT FELVÉTEL:
Állomások – Ünnepi műsor Bácsfeketehegy újratelepülésének 230. évfordulója alkalmából!


A műsort Itt tekinthetik meg.

 

PÉCSI AJÁNDÉK A BÁCSFEKETEHEGYI ELSŐS DIÁKOKNAK:
Nem mindennapi ajándékkal érkeztek Bácsfeketehegyre pécsi egyetemisták. A Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség egyszeri ösztöndíjat adományozott az iskolakezdő gyermekek szüleinek.


A Pannon Rtv felvételét itt tekinthetik meg.

BÁCSFEKETEHEGY

Új sportlétesítménnyel bővült Bácsfeketehegy, mégpedig a több évtizedes múltú kuglizás válik ez által újra lehetővé.

A beruházás értéke meghaladja a 7 millió dinárt, mely eszközöket a Vajdasági Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság biztosított.

A bácsfeketehegyi kuglizók egykor szép eredményeket értek el, ezért tervezik ezen sport újrahonosítását a településen. A kugliklub nagy múltra tekint vissza, a Jadran kuglicsapat 7 évvel ezelőtt jot létre és a második Vajdasági ligában játszanak. Eddig kuglipálya hiányában Verbászra jártak edzeni. Az új bácsfeketehegyi kugliklubot egy versennyel nyitották meg, melyet egy verbászi csapat nyert. Jó hír a helybeliek számára, hogy a kuglizás ingyenes less Bácsfeketehegyen.

Pályázat

Kishegyes község Önkormányzata sikeresen pályázott 480.000 dinár értékben a Tartományi településrendezési, építkezési és környezetvédelmi titkárság által kiírt pályázaton  "Hatékony  szemétgyűjtés Kishegyes község terültén" címen.  A pályázatnak köszönhetően 300  községi háztartás jutott szemeteskukákhoz.

Köszönjük a támogatást!CSALÁDFAKUTATÁS BÁCSFEKETEHEGYEN

Kedves bácsfeketehegyi lakosok, elszármazottak és mindenki, akit érdekelnelnek őseik/ akár családfakészítés céljából is/, a házak ahol laknak vagy laktak, vagy Bácsfeketehegy régi térképei.
Jan Boerrigter a honlapján elkezdte megjelentetni 1785-től anyakönyvi adatok alapján napjainkig Bácsfeketehegy lakosait és házait.
A honlap első oldalán az évszámoknál megjelennek a feldolgozott korabeli térképek a régi házszámokkal.
Az oldal alján „ zu die Datei – a fájlok” gombot lehet megnyomni és a következő oldalon megjelenik három gomb:
„Übersicht von Familiennamen” sárga gombot megnyomva megjelennek ABC sorrendben a vezetéknevek, azokat megnyitva pedig az adott vezetéknév alatt a falunkban élt személyek anyakönyvi és más adatai.
„Gebäude und Gräber” sárga gombbal meg kell nyitni a Bácsfeketehegy gombot és megjelenik a falu összes háza utcánként, házszámonként , a régi fellelhető adatok alapján a házak régi lakosai, a ház fényképe.
Első pillanatra lehet, hogy a böngészés összetettnek tűnik, de az interneten szinte minden honlap így működik. Amennyiben valaki valamilyen hibát észlelne a megjelent adatokban, kérem értesítsen, hogy mielőbb teljes legyen vidékünk egyedülálló ilyen jellegű honlapja.
Kontakt: Sárközi Ottilia e-mail: istvans@yunord.net 

Értéket teremtünk!

CSALÁDFAKUTATÁS BÁCSFEKETEHEGYEN

ÉRTESÍTÉS

Igény szerint, az ipari park lakóit segítjük, többek között a megfelelő munkaerő megtalálásában is.

Az elmúlt években létrehoztunk egy adatbázist a rendelkezésre álló potenciális munkaerőről, és ezt az adatbázist elsősorban befektetőink munkájának segítésére használjuk.

Az adatbázisba bárki bekerülhet, aki pillanatnyilag munkát keres, illetve munkahelyet szeretne váltani a közeljövőben. Ehhez csak egy önéletrajzot kell eljuttatni hozzánk postán, személyesen vagy e-mail-ben. Az önéletrajz összeállításához használható az itt letölthető CV.

Postacímünk:
Small Steps d.o.o.
Marsall Titó u. 36. - Maršala Tita 36.
24323 Bácsfeketehegy - 24323 Feketić

 

E-mail: office@small-steps.com

             www.small-steps.com

Tel/fax: +381 (0)24 41 00 260

Hírek a Nagyvilágból

A déli harangszó rejtélye
Általános vélekedés, hogy a déli harangszó évszázadok óta Hunyadi János nándorfehérvári diadalát hirdeti. ..
Bovebben...

Kiszámíthatatlan globális vízkészlet
A vízháztartást vizsgáló különböző globális modellek és a mért adatok között jelentős különbségek mutatkoznak ...
Bovebben...

Milliókkal végez évente a tunyaság
A világ felnőtt lakosságának harmada fizikailag inaktív, a passzív életmód évente ötmillió ember életét követeli...
Bovebben...

A keresztes hadjáratok nyomai a mai Vajdaság területén
Az érett középkor egyik jelentős korszaka a keresztes hadjáratok kora: a bátor, a lelkes, az önfeláldozó lovagok ideje...
Bovebben...

Hány tonnát nyom az emberiség?
Az észak-amerikaiak teszik ki a földlakók tömegének egyharmadát, állapították meg brit kutatók...
Bovebben...Magyar hu
Srpski rs
English en
Deutsch de